SOLARIS Sirop de artar x 187 ml

47 lei

SKU: 23248 Category:

Comandă SOLARIS Sirop de artar x 187 ml de la Farmacia Napofarm.

Profită reduceri și preț mic la SOLARIS Sirop de artar x 187 ml, numai la Farmacia Napofarm

Detalii produs Sirop de Artar obtinut din sevă de artar canadian. Este un indulcitor natural si un bun inlocuitor pentru zahărul rafinat. Are un indice glicemic mic si mai putine calorii decat zahărul si alti indulcitori. Contine zaharuri sănătoase, mangan, calciu si potasiu, antioxidanti. Sustine metabolismul energetic si aduce beneficii sistemului digestiv. Siropul de artar este ideal pentru a indulci băuturile preferate si deserturile pregătite in bucătăria ta. Este un topping delicios pentru clătite, vafe si prăjituri, un ingredient inedit in sosurile dulci-acrisoare. Beneficii produs Contine minerale si antioxidanti Un bun inlocuitor al zahărului rafinatCe este siropul de artar Aroma specifică, dulce cu nuante de caramel si consistenta fină, mătăsoasă, recomandă siropul de artar ca un ingredient unic, un indulcitor delicios si, totodată, un inlocuitor sănătos al zahărului rafinat, in alimentatia ta. Siropul de artar provine din seva arborelui de artar (Acer), care este extrasă din trunchiul arborelui, din stratul imediat următor scoartei acestuia. Procesul de recoltare incepe, de regulă, la sfarsitul lunii februarie si continuă pană la mijlocul lunii aprilie. Artarii depozitează in rădăcini si in trunchi amidon care, in timpul iernii, este transformat in zahăr si apoi este transferat in sevă, avand rolul de a proteja arborii impotriva temperaturilor scăzute. Desi există mai mult de 100 de specii de artar, pentru obtinerea siropului de artar este folosită indeosebi seva ce provine de la artarul de zahăr, artarul negru si artarul rosu. Sunt necesare 40 de galoane de sevă pentru a obtine un galon de sirop de artar, acesta fiind motivul pentru care pretul siropului de artar este mai mare decat al unor alti indulcitori. Seva extrasă din scoarta arborelui de artar este ulterior concentrată prin reducerea continutului ridicat de apă, in urma unui proces termic, obtinandu-se astfel siropul de artar. Principalii producători de sirop de artar la nivel mondial sunt Canada (indeosebi in Quebec) – aproximativ 80% din productia mondială si Statele Unite ale Americii (in special in Vermont). Fiecare dintre aceste două state detine un sistem propriu de clasificare si gradare a siropului de artar. Istoria siropului de artar dezvăluie originea nord-americană a acestuia. Conform unei legende străvechi, siropul de artar a fost descoperit intamplător, de către o femeie din tribul amerindian Iroquois care a observat mirată cum vasul lăsat la baza unui artar s-a umplut peste noapte cu un lichid dulce. Lichidul provenea din arborele in care, doar cu o seară inainte, sotul ei isi infipsese toporisca. A doua zi, soţul a plecat la vanătoare, astfel că a smuls toporişca din truchiul arborelui. Din locul respectiv a inceput să curgă un lichid dulce. Sotia a folosit respectivul lichid la pregătirea unei hrane delicioase, apreciate de către sotul acesteia. Valorile nutritionale ale siropului de artar Tabelul nutritional al siropului de artar ne indică un indulcitor mult mai sănătos si cu mai multe substante nutritive decat zahărul alb. Principalii macronutrienti sunt, bineinteles, glucidele, in proportie de 66%, in special de zaharuri (sucroză/zaharoză) – 60% si apă (33%). Se regăsesc, totodată, dar in cantităti infinitezimale, grăsimi si proteine (intre 0 si 1%) si sare (0,05%). Aportul caloric al siropului de artar este de aproximativ 27 kilocalorii pentru o lingură de sirop de artar (aprox 10g), respectiv 270 kcal/100 g de produs, iar indicele glicemic este de 54, un indice mediu spre mic. Atat valoarea aportului caloric, cat si cea a indicelui glicemic indică valori mult mai mici decat ale zahărului alb. Siropul de artar contine aproximativ 24 de antioxidanti, in special polifenoli (de exemplu, quebecol), flavonoide, acizi organici, aminoacizi, dar si unii micronutrienti, precum: vitaminele B2 (in special), B1, B3 si B5; minerale – in special mangan, dar si calciu, zinc, potasiu, magneziu, fier. Proprietătile siropului de artar Siropul de artar pur canadian este clasificat in functie de culoarea acestuia, de claritate (transluciditate), densitate si de intensitatea aromei, de notele de gust secundare. Un factor cheie ce influentează aceste trasături caracteristice este reprezentat de sezonul de recoltare. In functie de momentul extragerii sevei, siropul de artar va avea particularităti diferite si va fi clasificat in functie de diferite grade. Dacă iti doresti un sirop de artar natural, obtinut din sevă de artar, fără alte adaosuri, aditivi sau conservanti, magazinul online Solaris iti stă la dispozitie cu următoarele produse: Sirop de artar de grad A (Solaris) Sirop de artar bio/ecologic de grad A (Longevita) Uzual, siropul de artar este păstrat intr-un recipient opac, ce are rolul de a impiedica deteriorarea acestuia in contact cu lumina. Beneficiile siropului de artar Siropul de artar este un indulcitor natural, bogat in antioxidanti, care poate să confere anumite beneficii atunci cand este integrat intr-o cantitate

Zahar si indulcitori – Solaris

47 lei

Vândut de
Add to wishlistAdded to wishlistRemoved from wishlist 0
SOLARIS Sirop de artar x 187 ml
SOLARIS Sirop de artar x 187 ml